Met spoed naar de tandarts

tandartsHet kan natuurlijk best een keer voorkomen dat je met spoed naar de tandarts moet. Je kan bijvoorbeeld lelijk gevallen zijn waardoor er een tand is afgebroken of midden in de nacht wakker worden met een verschrikkelijke kiespijn. In deze gevallen wil je natuurlijk zo snel mogelijk door een tandarts van je probleem afgeholpen worden. Gelukkig hebben veel tandartsen hier rekening mee gehouden en een spoeddienst in het leven geroepen voor mensen die met spoed een tandarts nodig hebben. Er is wel een verschil om spoedeisende hulp nodig te hebben overdag tijdens weekdagen en gedurende het weekend of in de nacht.

Tandheelkunde met spoed

Wanneer je een tand hebt afgebroken en je wil graag met spoed door een tandarts geholpen worden dan is dit meestal geen probleem wanneer dit overdag is en gedurende weekdagen. Je belt dan gewoon je vaste tandarts op, als je die hebt, en legt je probleem uit. De tandarts zal dan meestal wel een gaatje in zijn of haar schema kunnen maken om je te helpen met je probleem. In het weekend of tijdens de avonduren wordt het echter wel wat lastiger. Er zijn wel tandartsen die een 24/7 spoedeisende hulp hebben waar je ieder moment van de dag terecht kan. Zij kunnen je dan meteen van dienst zijn.

Spoed hulp nodig van uw tandarts?

Ook zijn er tandartsen die ervoor gekozen hebben om hun spoedeisende hulp te delen met andere tandartspraktijken. Wanneer je dan je tandarts belt dan krijg je waarschijnlijk een voicemail waarop je kunt horen welke tandartsenpraktijk op die dag de avond- en weekenddienst draait. Sommige mensen hebben tandimplantaten nodig voor hun gebit. Dit zijn vaak geen spoedeisende zaken en worden meestal door uw reguliere tandarts uitgevoerd. Uiteraard kunt u wel naar een spoedtandarts wanneer er problemen zijn met uw implantaat. Contacteer altijd eerst de tandarts voor een afspraak.